Szerző Téma: MET terápia  (Megtekintve 6927 alkalommal)

Nem elérhető haleema

 • Newbie
 • *
 • Hozzászólások: 1
  • Profil megtekintése
Re:MET terápia
« Válasz #3 Dátum: 2015. Február 21. 12:46:42 »
Miklós személyesen Bert Hellinger tanítványa, erőteljes, ugyanakkor gyengéd hozzáállása rendkívül inspiráló.
A résztvevők megismerhetik a rendszerszemlélet elméleteit és elsajátít-
Get Braindumps demos for learnalanguage how to learn japanese and passguide with 100% success how to speak chinese

Nem elérhető Tara

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Hozzászólások: 403
 • tapp nagykövet
  • Profil megtekintése
  • Egyensúlyban
Re:MET terápia
« Válasz #2 Dátum: 2011. Május 10. 15:00:19 »
A kaland folytatódik:

Legutóbb csípő- és fenéktájon dolgoztunk. Itt oldalt kellett feküdjek, míg az eddigi kezeléseknél hanyattfekvésben voltam a talajon.
Így az elején egy kicsit nehezebben ment az azonnali ellazulás, viszont ugyanakkor jólesett ez a póz is.

Meglepő volt, hogy egy csípőtájéki érintéstől mennyire kilazult hirtelen a nyakam és a vállam. Hirtelen történt, mintha kihúzták volna a dugót a felfújt gumiemberből (megfeszített izom azonnali kilazulása).

Most nem ugrottak be képek, zenék. A testérzetek sem voltak olyan élénkek menet közben, mint legutóbb. Mindössze jóleső pihenés volt. Aztán egyszercsak "hozzámszólt a fenekem"!  :D Nem tudom másként megfogalmazni. Teljesen olyan érzésem volt, mintha a fenekem hangbéli kommunkációba kezdett volna az agyammal. Mintha egy belső rádiót bekapcsoltak volna és a fenekem ezt kérdezte: Ki az az X? (Az X jelen esetben egy konkrét név volt, de ezt az infót megtartom magamnak, ha nem haragszotok.)

X pár éve komolyan megbántott engem és nagyon a lelkemre vettem azt akkor. Most pedig a fenekem közli velem, hogy ugyan már, mégis ki ez? Úgy, mintha vizsgálódás közben rábukkant volna az X által keltett feszültségre önmagában és rákérdezett, hogy ez meg mit keres itt? Nos, nem elegyedtem hosszas beszélgetésbe a hátsómmal  :smile2 , mindössze a meglepődésem után mélyeket lélegeztem.

Aznap este sokkal fáradtabbnak éreztem magam, másnap pedig némi enyhe hányingerem volt egész délelőtt. Aztán elmúlt.
Talán hétvégén sikerül egy újabb MET-re mennem, már nagyon várom!
 :oK
TestTudat Tréner, Sportoktató, Hastáncoktató, Hivatásos Múzsa
web: www.egyensulyban.com

Nem elérhető Tara

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Hozzászólások: 403
 • tapp nagykövet
  • Profil megtekintése
  • Egyensúlyban
MET terápia
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 24. 10:49:30 »
Abba nem is kezdek bele saját szavaimmal, hogy mi is ez a MET, olvassatok róla itt.

Aki szereti az érintést, annak mindenképpen tetszeni fog ez a technika. Én elég erősen kinesztetikus lévén azonnal beleszerettem.
Azonban amilyen egyszerűnek és gyengédnek tűnik, annyira képes erős is lenni.

Eddig két alkalommal voltam, mindkétszer más-más élményeim voltak. Az életemre tett hatásáról pedig még nem tudok nyilatkozni,
mert ez egy hosszabb távú folyamat része.

Először beszélgetéssel kezdődik az együtt töltött idő. Megnézzük mi az a szituáció, megoldandó feladat, aminek kapcsán segítséget vennék igénybe. Főleg a páciens, vagyis én beszélek magamról. Már ez önmagában is jó, hiszen minden fókusz az adott probléma/feladat köré összpontosul, így beindul a tudatalattiban is a megoldás felé törekvés.
Ezután jön maga a fizikai kezelés. Általában ruhában lefekszünk a földre (kapunk sok pokrócot :) ), majd csukott szemmel pihenünk.
Ezalatt a kezelő finom, pici érintésekkel, ujjheggyel egy pontot "megjelölve", néha tenyérrel simítással érinti a testünket adott pontokon. (Ezek miértjéről és hogyanjáról a honlapon olvashattok vagy kérdezzetek rá Babinál.)

Mindez (főleg, ha a páciens engedi magát ellazulni) felhozhat régi emlékeket, érzelmeket. Ugyanakkor az izmok kiengedik magukból a bennük frissen vagy régóta tárolt feszültségeket és az egész test és minden más, ami hozzánk tartozik ellazul.
Azokkal a felbukkanó gondolatokkal és érzelmekkel, képekkel nem kell kezdenünk semmit, amikkel menet közben találkozhatunk. Megértést adhatnak számunkra, vagy egyszerűen csak azért bukkannak fel, hogy avval a lendülettel el is tűnjenek és többé ne okozzanak zavart, feszültséget bennünk.

Teljesen egyéni, hogy miket tapasztalunk meg menet közben. Lehet zenét hallani (a szobában teljes csend van), vagy beszédet, láthatunk képeket, emlékeket az életünkből, vagy akár előző életünkből is. Érezhetünk fájdalmakat, izomáthelyeződés-érzeteink lehetnek, láthatunk személyeket, stb. A lehetőségek száma végtelen.
A lényeg, hogy egyikhez sem kell ragaszkodni, akárcsak egy meditációban felbukkanó képhez sem.

Például első alkalommal tibeti kolostor padlózatát láttam, és tibeti kürtöt hallottam pár percig. Később úgy éreztem, hogy visszatért hozzám egy olyan részem, amiről nem is tudtam, hogy hiányzik. És kellemes egyesülési élményem volt, mint amikor találkozol egy rég nem látott,nagyon várt és szeretett emberrel.

Másodszor egy dohos, sötét pincebörtön falának támaszkodva éreztem magam egy pillanatra. Aztán pedig éreztem, ahogy a tenger hullámain fekszem, látom a kék eget, távolodni egy hajót. És tudtam,hogy hamarosan meghalok... a társaim ugyanis lehajítottak a kalózhajóról. :)
Szóval lehetnek ilyenek is... A lényeg, hogy ne kapaszkodjunk bele ezekbe. Mint ahogy nem kapaszkodunk bele egy filmen látott sztoriba sem.
Most olyan élményeim is voltak, mintha Babi ujjai végén elektromos kisülések lettek volna és kis erejű elektromosság futott végig a hasamon, ahogy finoman az ujjbegyével hozzámért.

Egyik élmény sem volt kellemetlen. A végén pedig mindkét alkalommal mosolyogva keltem fel. Alig várom, hogy újra mehessek :)
A kezelés után még másnap is éreztem, hogy zajlanak bennem a folyamatok a megéltek hatására. Más volt az energetikám - még a kedvesem is észrevette - más az étvágyam, más a testérzetem.

Ez egy lágy módszer, ugyanakkor erőteljes is, ha hagyjuk magunkat végigmenni az úton. Én szeretek ezen az úton járni, Babi nagyon tapasztalt és kedves kísérő, ajánlom mindenkinek, aki ezt a módszert választaná.


TestTudat Tréner, Sportoktató, Hastáncoktató, Hivatásos Múzsa
web: www.egyensulyban.com