Tarától Neked

Itt pár élményemet, magam részére megtalált bölcsességeket adom közre, hogy te is részese lehess.

A felszabadulás tánca

Átlátni a korlátok lényegét. A ritmus is korlát, kényszerít, hogy bizonyos határokon belül mozduljunk. Ahhoz, hogy a határok eltűnjenek, egybe kell olvadni velük, eggyéválni, együtt mozogni. Amikor ez sikerül, nincs többé korlát, csak a felszabadultság, a végtelen ritmusa. Vagyis TE. Létezel. Így létezel. Te a tánc által történsz, ebben a pillanatban, így jelensz meg a világban, így nyilvánulsz meg. Más nem létezik, csak ami van. TE. Nemcsak, hogy egy vagy a tánccal, te magad vagy a tánc. Nélküled a tánc nem létezik. 
Ne avatkozz be az áramlásába, hanem lovagold meg. A táncban is hagyd, hogy az energiahullámok vezessék a tested. Csak reagáld le, engedd át és jön a következő...
A bizalom lényeg. Nyisd meg a szíved és bízd rá magad az áramlásokra.

Tara

Létezés

Én történek a létezésem által. Nincsenek kérdések, nincsenek válaszok.
A kérdést a válasz teremti, de a válasz a vibrációban mozog, nem mindig látható. Ha a létezés vibrálásában vagyok inkább jelen, mindenre megtalálom a választ. Minden kész. Ha együtt hullámzom a hullámzással, látom majd, hogy én vagyok maga a hullám is, és a válasz nem előttem, hanem bennem van. Én hordozom, természetemtől fogva. A létezésből semmi sem hiányzik. Nélküled nem léteznék, nélkülem nem léteznél. Nélkülem nincs világ, sosem hiányzik semmi.
Mert minden VAN.
A mesterem az én ideiglenes kapum. Kinyit engem, hogy átléphessek magamon, megtalálni magam.

Én vagyok a kehely, mely befogad. Teljes nyitottsággal élvezem, ahogy az energia áramlik befelé, nem tartogatom, rögtön továbbengedem, a folyamatból táplálkozom. Nyitottságom vágy az egyesülésre, a végtelen feloldódásra a forrással. De ez lehetetlen, mert már megtörtént, folyamatban van. A tudat szétoszlik, mégis megmarad, látom ahogy én vagyok az áramlás, én vagyok te és rajtad keresztül áramoltatom Önmagam magamba. Látom, ahogy én növekszem a befogadásom által, közelítek feléd/felém, hogy egybeolvadjak önmagammal.
Végtelen, időtlen, folyamat... történik... VAN. Vagyok, létezem, mindig.
Látom, ahogy jelen vagyunk és közösen teremtjük a színházat, minden vibrál, a tudatunk tartja össze a tárgyakat, a falakat, a többieket, minket, engem, az univerzumot. Teremtünk. Te és Én.

Tara

A tánc a bátorságod egyik megnyilvánulása, a léted megnyilvánulása. Hiszen megmutatod magad. Ti mind nagyon bátrak vagytok, hiszen nagy elszánás és bátorság kell ahhoz, hogy szembenézz magaddal. Az elszánásban, a bátorságban, a cselekvésben óriási energiák mozognak. És ezt a hatalmas, mérhetetlen mennyiségű energiát mind ti gerjesztitek, hogy általuk és bennük létezzetek, cselekedjetek. Ez egy körforgás, önmagatokat töltiket saját magatokkal. A táncban ezt az energiát (önmagad) adod át, hogy aztán visszatérjen hozzád. A tánc önmagad felvállalása, függetlenül attól, hogy elfogadod-e magad. Amikor átléped a határaidat, önmagad felé teszel egy lépést, és elfogadod a világot is, önmagadat is olyannak, amilyen. Ettől a dolgok a helyükre kerülnek benned és letisztulva, egy belső csendben, nyugalomban azt vonzod be, amit tényleg szeretnél. A tánc ehhez az egyik út.
("- Sok utat kipróbáltam már, egyik sem vezetett sehová.  -Az utak utazásra valók, nem úticélnak.")
Fizikai szinten a mozgás az első lépések egyike. Elfogadod, felvállalod, újrateremted magad. És mindez egy-két fizikai mozdulattal kezdődik csupán.

A hastánc termékenységi tánc, tehát teremt.
Amikor már te vagy a tánc, a zene, a ritmus, teremtesz. Az energiák egyesülnek, a körforgás erőre kap, nyílegyenesen tartasz a célod felé, mert nem lesznek tévutak ha belül rend van. És mindig rend van. Az univerzumban mindig rend van. Ha káoszt látsz magad körül, akkor rossz nézőpontból nézel. Keress újabbat. A saját léted csakis Te nézheted más szemszögből, te irányíthatod az érzéseidet.

Tara

Nem kél olyan vágy benned, melyhez ne kelne erő is benned valóra váltani.
Meglehet, hogy azért meg kell dolgoznod érte.

A teremtésről:
Ha azt akarod, hogy együtt légy azzal, amit magadhoz akarsz vonzani, magadat is bele kell képzelned a képbe.

Ereszd szélnek az óvatosságot. Mit veszíthetsz, ha nem mindent? Amihez ragaszkodsz, kifolyik az ujjaid között. A csökönyös ragaszkodásod valamihez annak a legmagasztosabb kijelentése, hogy különállónak tekinted magad tőle és mindenki mástól.

Légy annak a forrása, amit más számára választasz. 
Ha több varázslatot akarsz, vigyél magaddal több varázslatot. Légy annak a forrása mások életében, amit a magad életében akarsz látni! Ha több pénzt akarsz az életedben, vigyél több pénzt mások életébe. Bármi is legyen az, amiből többet akarsz...
Hagyd, hogy a létedből fakadjon a cselekvésed.

Mániákus terápiára járóknak:
A rózsakertet is gondozhatjuk, nem kell mindig gyomot irtani.

Aki sohasem harcol, nem lehet jó harcos.
"A 13. harcos" c. filmből 

Amikor a figyelem apró dolgokra összpontosul, a nagy dolgok feledésbe merülnek.
Lao Ce

Minden fájdalom, amit legyőzöl, minden fáradtság, amin túllépsz, minden félelem, ami nem tudja befolyásolni a gondolkodásod és tetteid, nagyobbá tesz.
Duncan Shelley

A vágy nem jelent semmit. Puszta tetszés. A vágy nem szándék. Vágy és szándék között óriási a különbség. Egy kéz megmozdításához szándék kell, a vágy kevés. A vágy csak vonzalom, nem sarkall semmilyen tettre, csak a szándék.
Duncan Shelley

A boldogság következmény, nem cél. A könnyűség érzése, következménye, hogy az ember irányítani tudja az életét.
Duncan Shelley

Minden, amit bárki megnézhet, amire elegendő figyelem irányul viszonyítási ponttá válik.

Sosem szabad hagyni, hogy kárbavesszen a zene.

Attól félünk, amit nem ismerünk. Ez ellen a tudás a fegyverünk.
Tuvok - Star Trek Voyager

Ha nem tudod merre tartasz, minden út odavezet.

Azt mondják azért félünk a haláltól, mert nem tudjuk mi történik utána.
Nos, azt sem szoktuk tudni, hogy mi történik velünk holnap, vagy a következő percben. Úgyhogy a halál talán nem rosszabb, mint a holnapra gondolni.
Éljünk a jelenben! Az Itt és Most az biztos - ha tényleg megéled, többet ad egyetlen pillanatnál.
Tara