Ki hinné, de már 2020 decemberéhez érkeztünk... Hány év is telt el január óta? :)
A minap arról beszélgettem valakivel, hogy milyen volt 2020 a számunkra, milyen változásokat hozott.
Szóba került, hogy úgy érzi iszonyú sok minden történt, elképesztő energiákat mozgatott meg benne ez az év, mégis úgy látja, hogy alig változott valamit. Nem tud rámutatni ő sem konkrétumokra és ha valaki ránézne az életére, kívülről sem látszik, hogy bármi változott volna. De...

 Először viccesen azzal válaszoltam, hogy a más emberek általában a nagyon szembetűnő dolgokat veszik csak észre, például ha hosszúról nagyon rövidre vágatod a hajad, ha nagyon lefogysz vagy meghízol vagy nem csak szimplán munkahelyet váltasz, hanem mondjuk bérelszámolóból ejtőernyőoktató leszel. Tehát csak az extrém átalakulásokat tekintik érvényes változásnak.
Emlékszem apukám mondta egyszer, amikor hazamentem a fodrásztól, hogy minek mentem, ha csak megfésültek. :) Mert szerinte csak akkor volt érdemes fodrászhoz menni, ha minimum pirosra festetem a hajam. Tehát azonnal látszik egy erős különbség.
A valódi nagy változások azonban nem mindig láthatóak.

A beszélgetésben elkezdtünk visszafelé haladni az időben, visszaemlékezvén arra, hogy mik voltak a tervek erre az évre. Szerintem egy kezünkön meg tudnánk számolni a világban hány embernek valósultak meg az év eleji konkrét tervei 2020-ban. :)
Az éves energetikai előrejelzésemben arról írtam, hogy 2020 a felelősségvállalás és felnőtté válás éve lesz. Úgy látom, hogy ez így is lett. Több síkon is.

A leltár

Amikor a beszélgetésnek erre a pontjára értünk, elkezdtük leltárba venni, hogy ténylegesen mik történtek vele és jól láthatóvá vált, hogy bizony rengeteg belső munka zajlott ebben az évben - nem csak az ő életében.
Ezek a benső folyamatok pedig láthatatlanok. Az ilyen típusú erős formálódásokat ritkán látja rajtunk a szomszéd, a munkatárs vagy akár még családtag sem. Értő figyelműek észreveszik, mások számára csak apróbb jelei mutatkoznak meg.
Ilyen - akár magad számára is - láthatatlan változás az például, amikor egyszercsak észreveszed, hogy már nem rándul görcsbe a gyomrod egy új kihívástól. Amikor észreveszed, hogy mennyit változott a pénzhez, bőséghez való hozzáállásod, miközben nem lett feltétlenül több pénz a pénztárcádban, mégis gazdagabbnak érzed magad. Amikor bátran és nyugodtan képviseled a saját álláspontodat és csak utólag jössz rá, hogy ezt egy hónappal ezelőtt nem tudtad volna még megtenni. 

Az, hogy milyen lelki folyamatok, belső küzdelmek és győzelmek történtek, igazán csak az egyén tudja.
Az tudja, aki nem is egyszer átlépte önmaga határait, aki szembenézett a félelmeivel, aki felvállalta az érzelmeit - akár 'csak' önmaga előtt -, aki más döntéseket hozott mindezek hatására, aki képes volt megbocsájtani, belátni, elengedni, megengedni, elfogadni, túllépni, megérteni. Az tudja, aki az őt ért hatásokra, nehézségekre úgy tudott kreativitással és cselekvéssel reagálni, hogy előtte végigjárta a pánik, félelem vagy depresszió sötét alagútjait és nem állt meg addig, amíg át nem jutott ezek másik oldalára.

Az elismerés

Ezen óriási belső munkák nem látszanak az egyszeri külső szemlélő számára. De nem is az a cél, hogy mások ilyen elvárásainak megfeleljünk. Ez az év kihívás minden létezőnek. Teljes körű felelősségvállalást, globális felnőtté válást kívánt és még kíván meg továbbra is tőlünk. Még nem értünk a végére. De ha még itt vagy és nem őrültél meg, ha még teszed a dolgod, ismerd el magad. Dícséretet érdemelsz! Legfőképp önmagadtól.

Megkülönböztetés és összehasonlítás

2020 nagy mérföldkő több szempontból. Globális hatásai miatt egy határvonalként tekintünk majd vissza:
Az élet 2020 előtt és az élet 2020 után. 

Persze ennek volt bőven felvezetése. Már 2012-től építkeztünk ebbe az irányba és 2019-ben előörsként sokan átéltek gyökeres változásokat, amikkel mások idén szembesültek. Kaptunk bőven figyelmeztetést, ám nem tudtuk valójában mit is jelent az, amikor valami az egész emberiséget érinti gyakorlati szinten. Erről az évről mindenkinek lesz egy vagy több sztorija, ha visszatekintünk rá pár évvel később. 2020 nem csak a múltba nézve jelent összehasonlítási alapot, de a következő éveket is megalapozta számunkra.  

Az év végével nem lesz egycsapásra könnyebb minden, de az biztos, hogy idén másként vonunk mérleget az eltelt évről.
2021-től pedig a megerősödött felnőtt énünkre továbbra is szükségünk lesz, hogy az érkező lehetőségekkel élni tudjunk. 
Az építkezés zajlik tovább...

 

Tara

2020.12.01.

Itt vagyok, hogy segítselek az utadon. Várlak szeretettel!

Időpontegyeztetés itt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/hivatasosmuzsatara/