2022 előrejelzés

Az első 1-2 hónap még szorosan kapcsolódik a 2021-es energiákhoz, érzésekhez. Ez után kezdjük jobban észrevenni, hogy mik voltak azok a dolgok, érzések, nézőpontok, amiket el kellett engedjünk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Meggyászoljuk a veszteségeinket, a veszteségnek megélt érzéseinket. Nem csak azt látjuk majd jobban, hogy miket kellett letegyünk, azt is jobban megértjük, hogy miért. Ez a megértés pedig segít új távlatokat nyitni. Felerősödik a kreativitásunk, az előre haladás lendülete beindul.

 

A jelenlegi gondolatainkkal elképzelni sem tudott, váratlan új helyzetekben találjuk magunkat. Ezekre pedig már új módon kell reagáljunk. 2022 a megértés, az új alapokra helyezés, együttműködés éve. Igényli a kreativitásunkat, a nyitottságunkat, az újhoz való alkalmazkodási képességünket. Most kicsit másként, mint pandémia idején. Viszont 2012 után, 2016 óta folyamatosan ezt tanultuk, így a váratlanul megjelenő újdonságokat szinte már rutinnal tudjuk fogadni.

 

Ezzel együtt 2022 még nagyobb nyitottságot, még nagyobb elfogadást,
még több szeretetet, összekapcsolódásra, összefogásra való készséget vár el tőlünk.

 

Sok változásra számíthatunk, ám ezek nagy része támogató jellegű esemény, körülmény. Ám még ha kellemetlen helyzeteket is kapunk, ezek segítik erősíteni az önbizalmunkat, bíztatnak arra, hogy felvállaljuk és bátran mutassuk meg magunkat, képességeinket a világ számára. 2023-ban még számíthatunk némi káoszra, az új stabilitást 2024 végére fogjuk elérni. Addig is 2022-ben kezdjük ennek az új stabilitásnak a megalapozását. Érdemes ebben az évben feltenni a kérdést: Mi zavar, mi az, ami még erősen képes megnyomni a gombjaimat? Melyik „igazamhoz” ragaszkodom foggal-körömmel? A válaszként érkező területeken kell a nagyobb elfogadást gyakorolnunk, több szeretetet vinni az adott területre, több nyitottságot. Ez azt jelenti hajlandóak vagyunk ránézni a témára másik nézőpontból is, észrevenni, elfogadni mások igazságát is.

Ebben az évben rálátunk és megszabadulunk néhány illúziótól. Amit korábban kőbe vésett valóságnak, igazságnak gondoltunk, most új jelentéssel bírhatnak. Ez néhányak számára lehet sokkoló, míg másoknak visszaigazolás, megerősítés. Ezek mind segítenek tiszta lapot létrehozni, új alapra helyeződni. Több hitrendszerünk alakulhat át, mint a korábbi években. Aki nem ragaszkodik a régihez, az ezekkel az átalakulásokkal óriási lendületet kaphat és messzebbre jut, mint gondolta volna. Nincs mitől félni, engedd változni a személyiséged részeit. Ezzel nem fogod elveszíteni önmagad, csupán egy újabb réteget engedsz magadból láthatóvá válni. Nem elveszel, hanem kiteljesedsz. Belső erőre és tágra nyitott szívre lesz szükségünk önmagunkkal és másokkal kapcsolódva is.

Amikor egy témával dolgozunk – például szeretet, együttműködés -, akkor jó, ha tudjuk, hogy az adott témának nem csak egy oldalával fogunk találkozni. Egy botnak két vége van, egy érmének két oldala van, egy témának több nézőpontja van. Ha például a szeretet a témánk, amit épp felfedezünk, ha „ezt a botot” vettük fel, hogy közelebbről megvizsgáljuk, akkor ne lepődjünk meg, ha nem csak a pozitívumokra látunk rá. Akkor látni fogjuk a szeretet hiányát, a szeretet kifejezésének nehézségeit. Ám azon se lepődjünk meg, amikor ténylegesen találkozunk a pozitívumokkal is. Amikor sokkal több szeretet érkezik felénk, amikor mi magunk is könnyebben öntjük szavakba érzéseinket, amikor az összekapcsolódás könnyűnek érződik végre és megértve, szeretve, támogatva érezzük magunkat. 2022-ben ezekkel a pozitívumokkal találkozhatunk többször. Merjük elhinni, hogy ez is a valóság része. Merjük elfogadni, hogy a kedvesség, az elfogadás igenis létező dolgok, nem csak kívánt fogalmak. És ne csak higgyünk benne, hanem tegyük szándékunkká, hogy idén a bot ezen végével rajzoljuk életünk vonalát.

 

Tara

2022.01.01.