A januárunk olyan, mint egy teszthónap. Magunkat teszteljük, hogy vajon változtunk-e. Ezért régi, akár már lepakoltnak hitt dolgaink köszönnek vissza, hozva magukkal egy kérdőjelet:

Tényleg elengedtél vagy csak azt mondtad? Tényleg megváltoztál vagy ugyanúgy reagálsz, mint korábban?

 

Az utóbbi két év felzárkóztató jellege után most eljött az önellenőrzés ideje.

Látom a saját életemben és a környezetemben is, hogy mindenkinek olyan téma tér vissza, ami tényleg egy nagyobb lélegzetű dolog volt a számára. Van, aki hasonló fizikai balesetet szenvedett, mint tavaly és általa meg tudta figyelni, hogy ugyanúgy érez-e, mint legutóbb.
Másnál az ex-szerető tért vissza, lehetőséget adva, hogy átérezze tényleg sikerült-e érzelmileg elszakadni vagy csak a távolságtartás miatt tűnt lezártnak a kapcsolat.
Mások számára régi viták elevenednek fel, amikről azt gondolták már túl vannak az adott feszültségen. Most szembesülhetnek vele, hogy újra kiesnek miatta a középpontjukból vagy tényleg sikerült túllépni az ügyön.
Én pár napja álmomban időutaztam oda-vissza. Majd az egyik múltba utazásom idején, mielőtt visszatértem volna, felébredtem. Másnap ugyanúgy beállt a vállam, mint hónapokkal korábban. Pont ott, pont úgy. Most én is szembesülhettem vele, hogy ugyanúgy reagálok-e vagy másként a jelenlévő fájdalomra.

Amikor úgy tűnik, hogy megint ugyanabba a pocsolyába lépsz, az nem feltétlenül rossz dolog. Nem mindig azt jelenti, hogy nem változtál semmit és nem fejlődtél. A változásodat az ugyanabba a pocsolyába lépésre adott reakciód mutatja.

Sokat tanulhatunk abból, ha megfigyeljük a friss reakcióinkat és megoldásainkat a régi vagy régihez nagyon hasonló eseményekre.
Ezek segítenek rávilágítani, hogy ténylegesen mi a fontos a számunkra, mit vagyunk hajlandóak elengedni és mihez ragaszkodunk még. Milyen helyzetekben működünk még mindig autopilóta üzemmódban és hol sikerült változást létrehozzunk magunkban. Ez egy visszajelzés önmagad számára, hogy lásd hol van még finomítanivaló.

És mivel 2019-ben eléggé arra vagyunk vezérelve, hogy azt csináljuk, amiért leszülettünk, így nem csodálom, hogy a felzárkóztatási időszak után egy erős felkészülés előzi meg a tényleges belecsapást a lecsóba. Álljunk valóban készen arra, ami tavasztól vár ránk, letisztulva, tudatos döntéseket meghozva. Kapcsoljuk ki az autopilótát végre, ahol csak tudjuk.

 

Tara

2019.01.23.

Személyre szóló támogatásért gyere egyéni konzultációra. Várlak szeretettel!
Időpontegyeztetés itt:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook csoportunk: Gyakorlat teszi a Mestert - önismeret és spiritualitás a mindennapokban