Enneagram alapok

Enneagram alapismeretek

Miért van az, hogy ugyanazon helyzetben mind másként reagálunk?
A válasz mélyebbre mutat, mint gondolnád.
Az Enneagram rendszere pedig pontosan ehhez, önmagunkhoz ad nekünk egy remek térképet.


Az Enneagram főképpen és elsősorban önismereti rendszer - karaktertipológia. 
Rendkívül sokat segít abban, hogy magunkat és másokat is jobban megismerjünk, megértsük - könnyebbé és érdekesebbé teszi a mindennapjainkat.


Ismeretével elkerülhetőek a játszmák, a drámák, a konfliktusok - hiszen tudni fogod, hogy saját magadnak és a másiknak mik az alapvető mozgatórugói, a fő igényei, hogyan tudsz konstruktívan kommunikálni.


Először úgy tűnhet, mintha egy típusba való besorolással csak egy újabb azonosulást keresnénk, amivel meghatározhatjuk önmagunkat. Ám a rendszer lényege pont az, hogy arra mutat rá, ami nem valódi, segít lehámozni az illúzió rétegeit és közelebb visz a lényegi részedhez.


A rendszer összetettsége olyan mélységekbe tud elvinni, ami kifejezetten mély, belső munka, ezért minden önismereti úton járónak szívből ajánlom.
Én rendkívül sokat kaptam ettől a rendszertől, és évek múltán is tud újat nyújtani, még mélyebbre vinni, még nagyobb megértéshez jutni.

Az Enneagram tükröt mutat nekünk. Lehetőséget ad arra, hogy meglássuk az egónk gépies mivoltát, amivel úgy azonosultunk, mintha ez volna az énünk. Gyakran fájdalmas folyamat ráébredni, hogy amit a különleges, egyedülálló egyéniségünknek hittünk, valójában egy viselkedésminta, ami olyan kiszámítható, mint egy számítógépprogram.

Magánórában és csoportos tanfolyamokon is

Közös munkával, feltárjuk a karakteredre jellemző mozgatórugókat, reakciókat, jellemzőket. Megtanuljuk hogyan tudod a legjobbat kihozni magadból, hogyan kerülhetsz közelebb ahhoz, Aki Vagy.

Játékos formában megismerkedünk a 9 karaktertípussal és főbb jellemzőikkel.
Belemerülünk a szárnyak, átmenetek, altípusok fogalmaiba.

Megnézzük mi a különbség a karakter és a személyiség között.
Megtanuljuk miért nem működnek a tesztek és miért döntöd el velük nehezen, hogy melyik típusba tartozol, illetve mi segít ilyenkor.

Felismered mik a karaktertípusod számára a jól elérhető és működő eszközök.

Miért akarod újra és újra ugyanazokat a megoldásokat alkalmazni.

Ráláthasz mi az oka, hogy annyira hasonlítasz másokhoz vagy mitől érzed magad annyira különbözőnek.

Az Enneagramot érintő csoportos tanfolyamok, magánfoglalkozások külön kérésre szerveződnek, így külön árajánlat készül minden megkeresésre.
Ha csoportot szervezel, egyéni munkában akarsz dolgozni, emailben vedd fel velem a kapcsolatot!

0
Megosztások száma